Yrityksille

Yrityksille neuvoja ja opastusta

Liikennelabra tarjoaa mukana oleville yrityksille tukea. Mukaan haluavien yritysten tulee olla suoraan yhteydessä koealueiden toimijoihin.

Liikennelabra neuvoo ja opastaa erityisesti seuraavien aiheiden osalta:

  • Liikennelainsäädäntö: Neuvoja käytännön juridisiin ongelmiin.
  • Tietosuoja-, kuluttajansuoja-, verotus- ja vakuutusasiat: Tulkinta-apua ja tukiverkoston apua hallinnonalan sisältä ja ulkoa.
  • Kaupallistaminen: Tukea tuotteiden kaupallistamisessa.
  • Standardointi ja sertifiointi: Tietoa standardoinnista älyliikenteen alueella. Yritys voi tuoda havaitsemiaan ongelmia tukiryhmän käsittelyyn.
  • EU-hanketuen arviointi: Sparrausta hankehakemusten tekemiseen.
  • Viestintä: Näkyvyys Liikennelabran nettisivuilla.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Janne Hauta
tel. +358295342322
janne.hauta@lvm.fi

Mukaan ITS Finlandin verkostoon

ITS Finland toimii älykkään liikenteen ja kuljetuksen kehittämisen yhteistyöfoorumina kooten hallinnon, tutkimuksen ja yritysten osapuolet yhteen. ITS tulee sanoista Intelligent Transport Systems and Services eli älykkäät liikenteen menetelmät ja palvelut.

Yhdistyksen päätavoitteena on saada aikaan kansalaisia ja elinkeinoelämää hyödyttäviä konkreettisia liikennetelematiikan palveluja Suomessa, mutta myös rakentaa kansainvälistä kontaktiverkostoa ja edistää maiden välistä yhteistyötä.

Tähän pyritään edistämällä älykkään liikenteen ja kuljetuksen palvelujen toteuttamisen ja liikennetelematiikan liiketoiminnan yleisiä edellytyksiä sekä tekemällä tunnetuksi tieto- ja viestintätekniikan yhteiskunnallista vaikuttavuutta tie-, vesi-, raide- ja ilmaliikenteen ongelmien ratkaisemisessa.

ITS Finland on osa kansainvälistä National ITS Associations verkostoa.

Yhdistys on avoinna kaikille uusille jäsenille, jotka tukevat yhdistyksen tarkoitusta. Vapaamuotoinen jäsenhakemus tulee osoittaa kirjallisena (esimerkiksi sähköpostitse) yhdistyksen toiminnanjohtajalle.

Toiminnanjohtaja Sampo Hietanen
tel. +358 40 565 7688
etunimi.sukunimi (at) its-finland.fi

ITS Finland